Michal Búlik bojoval ve Španělsku o top 10.

Autor: | Kategorie: Tiskové zprávy | Datum: 5. 10. 2017
Michal Búlik bojoval ve Španělsku o top 10. - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Po dlhej letnej prestávke mali Medzinárodné majstrovstvá Španielska predposlednú zastávku v hlavnom meste historického regiónu Castilla - La Mancha. Hektický a dramatický víkend zažil v Albacete mladý motocyklový reprezentant Michal Búlik.

Vo štvrtok sa Michal pripojil k svojmu tímu a nastúpil do voľných tréningov. V priebehu dňa sa nám ale naskytla príležitosť absolvovať preteky v inom tíme, na novom modeli motorky namiesto jazdca, ktorý sa zranil.

Túto príležitosť sme sa rozhodli využiť. Michal sa na jazdu s novým motocyklom celkom rýchlo adaptoval a z jeho chovania a výkonu bol nadšený. Už po dvoch jazdách zaznamenal výrazné vylepšenie svojho dovtedajšieho času.

Mechanici upravovali nastavenie podľa dát do každej jazdy a Mišouš dokázal pripomienky inžiniera preniesť i na trať.

Napínavé boli i oba kvalifikačné tréningy. Miško sa postupne zlepšoval a ukrajoval desatinky sekundy. Nakoniec si vybojoval 15. štartovú pozíciu z 32 jazdcov so stratou iba tri desatiny sekundy na Top 10.

V nedeľných pretekoch sa Michalovi štart príliš nevydaril a musel sa prebíjať z 18. miesta. Vo štvrtom kole už bol na 13. pozícii a v ďalšom zajazdil 5. najrýchlejší čas. Bol to napínavý boj v skupine od šiesteho po trináste miesto s neustálymi predbiehacími manévrami. V deviatom kole už bol 12-ty so stratou iba 0.9 sek. na šiesteho. A tri okruhy pred cieľom to prišlo... Kolízia so súperom a následný pád oboch. Jazdci sú v poriadku, poriadne si to odniesli motorky a kombinézy.

Parádne preteky s nešťastným koncom...

Milan Búlik, otec pretekára: "Miško počas víkendu ukázal bojovné srdce. V piatok presadol na novú motorku a dokázal sa rýchlo zlepšovať. Veľmi dobre pracoval s technikmi a z každého výjazdu prišiel spokojný. V pretekoch bojoval o vynikajúce pozície a zapísal si i druhý najrýchlejší top speed pretekov!"

Záverečné preteky seriálu Medzinárodných majstrovstiev Španielska nás čakajú o necelý mesiac, 28.- 29.10.2017, na ďalšej trati z kalendára MotoGP, Circuito de Jerez.

Pred tým by sme vás ale radi pozvali na preteky Majstrovstiev SR a ČR, ktoré sa uskutočnia už tento víkend na domácom okruhu Slovakia Ring. Michal sa na nich predstaví v triede Moto3/125GP na svojom tréningovom stroji.

Za podporu ďakujeme všetkým našim partnerom, priateľom i fanúšikom, tímu vicemajstra sveta Héctora Faubela, FAU55 Racing a Jose Alborsovi.

BOS Búlik s.r.o., ETG Racing Team, Redox Lučenec, BRS Technology, Boneko a.s., Auto Kelly Slovakia s.r.o., DUNLOP/GoodYear Central Europe, RSTmoto cz, Paolo Slovakia, VENIMEX Slovakia s.r.o., Maco Racing Team, ITR Racing Parts, VST, DJ Steel, Webersport cz, Pizza Apetito, Šperk Holíč s.r.o., Moto-cup.sk, Motoclub Lehnice, Slovenská motocyklová federácia.

Foto: archív M.Búlika

Článek naposledy upraven: 5. 10. 2017
Značky:

Rychlé novinky

51. ročník závodu Macau Motorcycle Grand Prix poznamenala tragická událost. 31-letý britský motocyklový závodník Daniel Hegarty tě...
neděle, 19.11.2017 Zobrazit
Na provizorním kalendáři WSBK 2018 figuruje i závod v Brně. Po dlouhé pouze by se tak závody WSBK mohli opět vrátit do České repub...
čtvrtek, 2.11.2017 Zobrazit
Filip Salač pojede i v roce 2018 Red Bull Rookies Cup....!
čtvrtek, 5.10.2017 Zobrazit
Další novinky
Doplnkynamoto.cz - Zboží ve výprodeji
Jste zde: Moto-svět.cz Motosport Tiskové zprávy Michal Búlik bojoval ve Španělsku o top 10.