Michal Búlik bojoval ve Španělsku o top 10.

Autor: | Kategorie: Tiskové zprávy | Datum: 5. 10. 2017
Michal Búlik bojoval ve Španělsku o top 10. - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Po dlhej letnej prestávke mali Medzinárodné majstrovstvá Španielska predposlednú zastávku v hlavnom meste historického regiónu Castilla - La Mancha. Hektický a dramatický víkend zažil v Albacete mladý motocyklový reprezentant Michal Búlik.

Vo štvrtok sa Michal pripojil k svojmu tímu a nastúpil do voľných tréningov. V priebehu dňa sa nám ale naskytla príležitosť absolvovať preteky v inom tíme, na novom modeli motorky namiesto jazdca, ktorý sa zranil.

Túto príležitosť sme sa rozhodli využiť. Michal sa na jazdu s novým motocyklom celkom rýchlo adaptoval a z jeho chovania a výkonu bol nadšený. Už po dvoch jazdách zaznamenal výrazné vylepšenie svojho dovtedajšieho času.

Mechanici upravovali nastavenie podľa dát do každej jazdy a Mišouš dokázal pripomienky inžiniera preniesť i na trať.

Napínavé boli i oba kvalifikačné tréningy. Miško sa postupne zlepšoval a ukrajoval desatinky sekundy. Nakoniec si vybojoval 15. štartovú pozíciu z 32 jazdcov so stratou iba tri desatiny sekundy na Top 10.

V nedeľných pretekoch sa Michalovi štart príliš nevydaril a musel sa prebíjať z 18. miesta. Vo štvrtom kole už bol na 13. pozícii a v ďalšom zajazdil 5. najrýchlejší čas. Bol to napínavý boj v skupine od šiesteho po trináste miesto s neustálymi predbiehacími manévrami. V deviatom kole už bol 12-ty so stratou iba 0.9 sek. na šiesteho. A tri okruhy pred cieľom to prišlo... Kolízia so súperom a následný pád oboch. Jazdci sú v poriadku, poriadne si to odniesli motorky a kombinézy.

Parádne preteky s nešťastným koncom...

Milan Búlik, otec pretekára: "Miško počas víkendu ukázal bojovné srdce. V piatok presadol na novú motorku a dokázal sa rýchlo zlepšovať. Veľmi dobre pracoval s technikmi a z každého výjazdu prišiel spokojný. V pretekoch bojoval o vynikajúce pozície a zapísal si i druhý najrýchlejší top speed pretekov!"

Záverečné preteky seriálu Medzinárodných majstrovstiev Španielska nás čakajú o necelý mesiac, 28.- 29.10.2017, na ďalšej trati z kalendára MotoGP, Circuito de Jerez.

Pred tým by sme vás ale radi pozvali na preteky Majstrovstiev SR a ČR, ktoré sa uskutočnia už tento víkend na domácom okruhu Slovakia Ring. Michal sa na nich predstaví v triede Moto3/125GP na svojom tréningovom stroji.

Za podporu ďakujeme všetkým našim partnerom, priateľom i fanúšikom, tímu vicemajstra sveta Héctora Faubela, FAU55 Racing a Jose Alborsovi.

BOS Búlik s.r.o., ETG Racing Team, Redox Lučenec, BRS Technology, Boneko a.s., Auto Kelly Slovakia s.r.o., DUNLOP/GoodYear Central Europe, RSTmoto cz, Paolo Slovakia, VENIMEX Slovakia s.r.o., Maco Racing Team, ITR Racing Parts, VST, DJ Steel, Webersport cz, Pizza Apetito, Šperk Holíč s.r.o., Moto-cup.sk, Motoclub Lehnice, Slovenská motocyklová federácia.

Foto: archív M.Búlika

Článek naposledy upraven: 5. 10. 2017
Značky:

Rychlé novinky

Filip Salač pojede i v roce 2018 Red Bull Rookies Cup....!
čtvrtek, 5.10.2017 Zobrazit
Jack Miller si zlomil pravou nohu, konkrétně holenní kost, při tréninku na trialové motorce.
úterý, 3.10.2017 Zobrazit
Těrlický okruh opět součástí závodů IRRC v roce 2018...! V Německu byla dne 26.9. podepsána smlouva pro IRRC v Těrlicku 2018...! Z...
úterý, 26.09.2017 Zobrazit
Další novinky
Doplnkynamoto.cz - Zboží ve výprodeji
Jste zde: Moto-svět.cz Motosport Tiskové zprávy Michal Búlik bojoval ve Španělsku o top 10.