Michal Búlik si na závodech v Alcarráse odbyl premiéru na vodě...

Autor: TZ | Kategorie: Tiskové zprávy | Datum: 9. 6. 2017
Michal Búlik si na závodech v Alcarráse odbyl premiéru na vodě... - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Dvojvíkendový trip španělského šampionátu RFME CEV pokračoval na okruhu Circuit de Alcarrás. Na slovenského juniora Michala Búlika čekaly v průběhu víkendu dva závody a odbyl si i premiéru na vodě..

42e8eff0-3278-48b5-9c09-f8550003b2ea

Predpoveď počasia nebola príliš optimistická, no štvrtok všetkých účastníkov privítal krásnym slnečným počasím. V úvode prvého voľného tréningu mal Michal technický problém, ktorý sa bohužiaľ až do jeho ukončenia nepodarilo odstrániť. V druhom si odbil i prvý ľahký pád a v treťom sa opakovala predchádzajúca technická porucha. Vďaka tomu mal odjazdených menej kôl a chýbala mu teda rýchlosť na pokorenie času najlepšieho kola z minulého roka.

Tropické počasie pokračovalo aj v piatok. Michal pracoval na zrýchlení, ale časy sa zlepšovali veľmi pomaly. Po druhom tréningu mechanici vymenili motor. Strácal hlavne na poslednom výjazde a na cieľovke, ktorá bola tiež mierne do kopca. Dáta z posledného tréningu vyzerali dobre a len drobné chyby Michala delili od výraznejšieho zlepšenia.

a1039e99-a3fb-43be-a83a-428d2806bf4c1ffb263e-3304-47dc-85ca-d5e3c12d246d

V sobotu sa ale počasie zmenilo. Predpoveď sa napĺňala. Obe kvalifikácie sa jazdili, pre Michala premiérovo, na vode. Nastúpil do nich s príliš veľkým rešpektom, čo sa prejavilo i na časoch v tretej desiatke jazdeckého poľa. Výsledné dvadsiate štvrté miesto na štarte bolo pre neho sklamaním.

Počasie si s jazdcami a ich tímami pekne zahralo. Mokro, sucho, mechanici mali plné ruky práce s prehadzovaním kolies.

Preteky sa teda išli za slnečného počasia. Po štarte sa Miško prepracovával vyššie v poradí a v treťom kole si pripísal i svoje najrýchlejšie kolo víkendu. Jazdil s časmi lepšími ako súperi pred ním a v poslednej tretine pretekov už jazdil na 14-tej pozícii. V poslednom kole ale chyboval a prepadol sa až na 17. miesto v celkovom poradí a 12-te v triede Moto4.

3e31f6e4-387a-4686-b3c3-cfe7da9e5b8f e33d173c-eb73-4e35-abdf-dca92e4d616d

V nedeľu sa počasie opäť zmenilo. Pretekalo sa vo vetre a daždi. Michal mal pred pretekmi veľký rešpekt i obavy. Po opatrnom štarte sa tiež musel vyhýbať kolízii súperov a prepadol sa prakticky až na záver štartového poľa. Pomalšou jazdou v úvode tak stratil kontakt s jazdcami pred sebou. Dážď zosilnel, čo mu na pohode nepridalo a druhé preteky víkendu dojazdil na celkovom 17. mieste a 11-tom v triede Moto4.

Milan Búlik, otec pretekára: Máme za sebou ťažký - prepršaný víkend. Michal nejazdil na vode vyše dvoch rokov a bolo to vidieť. Vôbec si neveril. Myslím si, že je to preňho veľká škola a verím, že aj takéto výsledky ho posunú ďalej. Verím, že sa mu zo sklamaní, ktoré ako každé dieťa prežíva, podarí rýchlo otriasť a pripraviť sa na ďalšie preteky o tri týždne v Navarre.

Radi by sme poďakovali našim partnerom, fanúšikom i priateľom za perfektnú podporu.
BOS Búlik s.r.o., ETG Racing Team, Redox Lučenec, BRS Technology, Boneko a.s., VENIMEX Slovakia s.r.o., Auto Kelly Slovakia s.r.o., DUNLOP/GoodYear Central Europe, RSTmoto cz, Paolo Slovakia, Maco Racing Team, ITR Racing Parts, VST, DJ Steel, Webersport cz, Pizza Apetito, Šperk Holíč s.r.o., Moto-cup.sk, Motoclub Lehnice, SMF.

Foto: archív M.Búlika

Článek naposledy upraven: 9. 6. 2017

Rychlé novinky

Filip Salač pojede i v roce 2018 Red Bull Rookies Cup....!
čtvrtek, 5.10.2017 Zobrazit
Jack Miller si zlomil pravou nohu, konkrétně holenní kost, při tréninku na trialové motorce.
úterý, 3.10.2017 Zobrazit
Těrlický okruh opět součástí závodů IRRC v roce 2018...! V Německu byla dne 26.9. podepsána smlouva pro IRRC v Těrlicku 2018...! Z...
úterý, 26.09.2017 Zobrazit
Další novinky